Godt at vide

Er du i tvivl om hvordan vi bygger en hjemmeside op eller hvad får nogle midler vi bruger for at bygge din hjemmeside? Her er nogle af de ting du burde vide.

Drupal – et must have

Drupal er en populær CMS (Content Management System) skrevet i programmeringssproget PHP. I øjeblikket understøtter Drupal databaser, som fx MySQL og PostgreSQL. Druapl er både stabil og fleksibel, og det bedste er, at den er gratis og uden licens.

Drupal har et stort internationalt community på over 24.000 udviklere fra hele verden, som bl.a. giver muligheden for at downloade gratis moduler, temaer og support. Omkring 7.2 millioner websider er i dag opbygget på Drupal platformen, heriblandt hjemmesider som TV2, Danmark Radio, Berlingske Tidende, the Economist og andre.

Alle de sider vi opbygger, sker via Drupal. Drupal er smart og nem at styre. Hvis du selvfølgelig vil undgå Drupal, så kan vi også gøre dette, men vi vil helst have du bruger Drupal, fordi det bare er så hurtigt og enkelt.

Webkodning – HTML5, CSS3, Javascript, PHP

Når vi opbygger en webside til dig og din virksomhed, så bruger vi bl.a. HTML5 og CSS3, som er det nyeste indenfor HTML og CSS. HTML er kodesproget, som hjælper med at strukturere websiden, mens CSS farvelægger og visualiserer websiden.

Javascript er det mest brugte scripting-sprog på nettet. Den transformere websiderne ved at gøre dem mere dynamisk og interaktiv, som fx ved lave pop-ups vinduer, billede slideshow, bevægelig tekst osv.

PHP ligner Javascript i sin opbygning, dog er PHP lidt mere avanceret, da det er et server-side sprog. Drupal er skrevet i programmeringssproget PHP og det er også det vi vil bruge på siden.

Disqus – “udtales Discuss”

Disqus er en kommentar hosting-service til websider og online platforms. Disqus er gratis, nem at bruge og tilbydes også til Drupal. Mere end 750.000 websider har i dag implementeret Disqus på deres webside, heriblandt CNN, The Daily Telegraph, IGN og andre.

Som ny bruger af Disqus kan du oprette dig helt gratis på Disqus’ webside og bruge tjenesten helt gratis. Du kan også logge på med din Facebook, Twitter eller Google profil.

Ønsker du at se hvordan vi har implementeret Disqus på en af vores klienters websider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *